Vaalea inkivääriglögi

Noin neljälle hengelle

Resepti: Mira Myllylä I make cake -blogista

Ainekset

1 l kirkasta omenamehua
3 kanelitankoa
2 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
ja pilkottuna / 2 tl Ginger People inkiväärimurskaa
Ginger People -inkiväärisiirappia
+ vaihtoehtoisesti mandariinin tai pomeranssin kuorta / rosmariinin oksia / alkoholia (vodka, calvados yms.)

Manteleita & rusinoita

Valmistusohje:

Keitä kattilassa omenamehua, kanelitankoja ja inkiväärinpaloja noin puolesta tunnista pariin tuntiin. Lisää tässä vaiheessa myös mandariinin kuori tai rosmariinin oksat, mikäli käytät niitä. Mitä kauemmin keittelet glögiä, sitä vahvempaa siitä saat. Voit tällöin jatkaa sitä pelkällä omenamehulla, jolloin glögipohja toimii "tiivisteenä" myös myöhempää käyttöä varten.

Tarjoiluvaiheessa annostele glögi laseihin ja kaada lusikallinen inkiväärisiirappia jokaiseen lasiin, sekä 2-4 cl alkoholia mikäli käytät. Lisää myös manteleita, rusinoita tai muita koristeita ja nauti.

Takaisin reseptit -sivulle