Porkkana-inkivääri keitto

4-6 annosta

Tämä sileän kermainen sosekeitto saa juuri sopivasti potkua inkivääristä!

Ainekset

60g voita

2 salottisipulia, kuutioituna

1 rkl jauhettua korianteria

9,5 dl kasvislientä

5-6 porkkanaa, kuorittuna ja viipaloituna

1 palsternakka, kuorittuna ja viipaloituna

2 rkl The Ginger People luomu murskattua inkivääriä

2 rkl The Ginger People luomu 100% inkiväärimehua

1,2 dl kuohukermaa (tai soijakermaa)

Suolaa ja pippuria

Koristeeksi

Korianterin lehtiä

Ruohosipulia

Ranskankermaa (Crème fraîche)

Inkiväärikrutonkeja: 30g voita, 2 rkl The Ginger People Inkiväärilevitettä, 3 paahtoleivän palaa

Valmistusohje:

1. Sulata voi kattilassa. Lisää salottisipulit ja jauhettu korianteri. Kuullota kaksi minuuttia.

2. Lisää kasvisliemi, porkkanat ja palsternakka. Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen vähennä lämpöä. Laita kattila päälle ja keitä kasviksia miedolla lämmöllä 20-30min kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Lisää inkiväärimurska ja inkiväärimehu.

4. Soseuta seos sauvasekoittimella tai osissa blenderissä, kunnes saat pehmeää keittoa.

5. Laita keitto vielä hetkeksi liedelle, lisää kerma ja kuumenna. Annostele lautasille ja koristele.

 

Inkiväärıkrutongit:

1. Kuumenna uuni 175°C

2. Sekoita voi ja inkiväärilevite kattilassa keskilämmöllä, kunnes sulia.

3. Paloittele paahtoleipä ja lisää kuutiot voiseokseen, sekoita. Levitä kuutiot leivinpaperille.

4. Paahda uunissa 15 min kunnes rapeita. Varo, ettei krutongit pääse palamaan.

 

 

Takaisin reseptit -sivulle