Paahdettu kurpitsa-inkiväärikeitto

4 annosta.

Tämä maukas keitto on terveellinen ja syksyinen.

Ainekset

1 myskikurpitsa

Oliivi- tai avokadoöljyä

9,5 dl kana- tai kasvislientä

1 tl suolaa

1,2dl kookosmaitoa

140g käyttävalmiita kikherneitä

1 valkosipulinkynsi

1 tl The Ginger People luomu murskattua inkivääriä

Kuminajogurtti

1,2 dl maustamatonta jogurttia

½ tl kuminaa

¼ tl suolaa

Chilisiemenet

120 g kurpitsansiemeniä

2 tl chilijauhetta

1 tl oliivi- tai avokadoöljyä

½ tl suolaa

1 avokado kuutioituna

Valmistusohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Poista myskikurpitsasta tyvi- ja päätypalat ja leikkaa sitten halki pitkittäissuunnassa. Poista siemenet ja aseta leivinpaperilla suojatulle uunipellille kuori ylöspäin ja paahda kunnes ovat pehmeitä. Aseta sivuun jäähtymään ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Valmista päällysteet. Sekoita jogurtti, kumina ja suola keskenään. Jos seos on liian paksua, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes jogurtti on sopivan juoksevaa ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita sitten kurpotsansismenet, chili, oliiviöljy ja suola keskenään. Levitä uunipellille ja paahda 150 asteessa noin 15 minuuttia.

Kun kurpitsa on jäähtynyt, poista kuoret käsin tai veitsen avulla. Leikkaa puolikkaat muutamaksi palaseksi ja laita blenderiin kana/kasvisliemen, kookosmaidon, suolan, kikherneiden, valkosipulin ja inkiväärimurskan kanssa. Blendaa kunnes koostumus on sileää. Lisää lientä tarvittaessa. Jos keitto on jo viilentynyt, lämmitä hetki liedellä.

Kaada valmista keittoa kulhoihin ja lisää päälle jogurttia, chilisiemeniä ja avokadon paloja.

Takaisin reseptit -sivulle