Lohi-riisipallerot ja inkivääri-kurkkusalaatti

Ainekset

400 g lohta, ruodot nypittynä5 dl keitettyä riisiä2 dl pankojauhoja (korppujauhokin käy, jos et löydä pankoa)1 luomukananmuna2 rkl soijakastiketta2 rkl Ginger People sushi-inkivääriä hienonnettuna2 rkl korianteria hienonnettuna1 kevätsipulin varsi hienonnettuna1 vihreä chilipalko hienonnettunareilu 0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Paista lohta 200 asteisessa uunissa kunnes se on kypsää, n. 20-25 minuuttia. Keitä sillä välin riisi, valuta vesi kunnolla pois.

Valmistusohje:

Tee tässä välissä myös kurkkusalaatti ja wasabimajoneesi, ohje alempana.

Kun lohi on kypsää, poista lohesta nahka ja revi lohi hienoksi silpuksi. Nosta kulhoon riisin kanssa. Lisää joukkoon 1 dl pankojauhoja, 1 kananmuna, ja loput listan mausteet. Sekoita kunnolla, anna seistä vartin verran jääkaapissa. Nyt massan pitäisi olla helposti käsiteltävää, sellaista josta on helppo pyöritellä palleroita tai pihvejä. Jos taikina tuntuu yhä liian löysältä, lisää vielä hiukan pankojauhoja.

Muotoile taikinasta pienehköjä pihvejä, taputtele pihvit jäljelle jääneessä pankojauhossa laakealla lautasella, siten ne saavat rapean pinnan.Kuumenna pannulla reilusti öljyä, pannun pohjan tulee peittyä kokonaan. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun dippaat siihen tulitikun (ei sitä syttyvää päätä) ja tikun ympärille kehittyy kauniita kuplia. Nostele pihvit pannulle ja laske hiukan lämpöä, paista molemmilta puolin n. 3 minuuttia. Nostele valmiit pihvit talouspaperin päälle, johon liika rasva imeytyy.

Takaisin reseptit -sivulle