Inkivääripaahdetut juurekset

4 annosta.

Yllätyksellinen ja raikas lisuke monen ruoan kanssa!

Ainekset

500g porkkanoita, kuorittuna ja viipaloituna

500g punajuuria viipaloituna

Suolaa ja pippuria

Oliiviöljyä

1 appelsiini

1 rkl seesaminsiemeniä

2 rkl The Ginger People Inkiväärisiirappia

Korianteria

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Keitä porkkanpoita 5 minuuttia, jonka jälkeen poista porkkanat ja keitä punajuuria 5 minuuttia. Asettele molemmat juurekset uunivuoalle ja pirskottele päälle inkiväärisiirappia ja oliiviäljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 30-40 minuuttia uunissa välillä sekoittaen kunnes juurekset ovat pehmeitä ja päältä hieman rapeita. Anna jäähtyä hetken.

Tällä välin raasta hieman appelsiinin kuorta kulhoon. Kuori sitten appelsiini ja leikkaa paloiksi. Paahda seesamin siemeniä hetki miedolla lämmöllä kuivalla pannulla, kunnes ne muuttuvat kullan ruskeiksi. Sekoita nyt appelsiinin raastettu kuori ja viipaleet sekä seesaminsiemenet lämpimien juuresten kanssa. Lisää suolaa ja/tai pippuria tarvittaessa. Siirrä tarjoiluastialle ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Takaisin reseptit -sivulle