Inkiväärinen bataatti-linssilaatikko

8 hengelle

Resepti: Elina Innanen

Ainekset

Bataattisose:

  • 1 kg bataattia
  • 3 rkl vegaanista margariinia
  • suolaa

Linssiseos:

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl The Ginger People inkiväärimurskaa
  • 1 rkl The Ginger People inkiväärisiirappia

Laatikon pinnalle

  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje:

  1. Kuori  ja paloittele bataatit. Keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois jo soseuta bataatit margariinin kera. 
  2. Sillä välin kun bataatit kiehuvat, huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele selleri ja porkkanat. 
  4. Kuumenna öljy paksupohjaisen kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja balsamiviinietikka. Kuullota hetki. 
  5. Lisää kattilaan vielä porkkanat, sellerit, kasvisliemikuutio ja vesi. Keittele noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. 
  6. Sekoita keitetyt linssit kasvisten joukkoon ja mausta timjamilla, rosmariinilla, inkiväärimurskalla ja inkiväärisiirapilla. 
  7. Kaada linssiseos uunivuokaan. Levitä päälle bataattisose. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pieniä margariininokareita.
  8. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. 
Takaisin reseptit -sivulle