Inkivääri-tomaattikeitto (2-3 hlöä)

Ainekset

Sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 isohko porkkana
500 gr tomaatteja
1 prk tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 -2 rkl inkiväärimehua 100%
1 rkl sokeria tai hunajaa
½ appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
⅓ prkl sushi-inkivääriä
1-2 tl kuivattua basilikaa
½ dl kermaasuolaa, pippuria

Valmistusohje:

1) Kuullota pieneksi pilkotut sipuli ja valkosipulin kynnet sekä porkkana reilussa lorauksessa oliiviöljyä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
2) Lisää pilkotut tomaatit, tomaattimurska, vesi, inkiväärimehu, appelsiinin mehu & kuori, kasvisliemikuutio ja basilika. Kiehauta ja jätä porisemaan n. 10 min ajaksi.
3) Lisää sushi-inkiväärit ja anna porista niin kauan, kunnes porkkana on täysin pehmeää.
4) Poista liedeltä ja soseuta silkkiseksi sauvasekoittimella.
5) Siivilöi keitto ja palauta se kattilaan
6) Kiehauta, lisää kerma ja makusi mukaan suolaa ja pippuria.

Takaisin reseptit -sivulle