Inkivääri-kasvispannu

Helppo arkiruokaresepti 2-3 henkilölle.
Resepti: Sari Kilpiäinen

Ainekset

½ kesäkurpitsa
½ paprika
4-5 cm pätkä purjoa
½ parsakaali
2-3 rkl sushi-inkivääriä
2 rkl pähkinöitä, esim. cashew
1-2 rkl soijaa ja/tai kalakastiketta
0,5 - 1 rkl inkiväärisiirappia (tai hunajaa)
Öljyä paistamiseen
0,25 dl vettä
Jos haluat tulisemman version, varaa myös: 1-2 pikkuchiliäloraus “kukkosoosia” eli srirachakastiketta

Valmistusohje:

1) Pilko kaikki kasvikset suupaloiksi. 
2) Kuumenna öljy wok-pannussa. Voit laittaa pari sipulin palaa kylmään öljyyn, jolloin huomaat, koska öljyn on tarpeeksi kuumaa.
3) Heitä kaikki muut kasvikset pannulle (sekä halutessasi pikkuchilit), paitsi sushi-inkivääri (ja pähkinät).
4) Sekoita koko ajan, ettei kasvikset pääse ruskistumaan. Kun sipuli on vähän kuullottunut lisää pähkinät ja sushi-inkivääri.
5) Kun parsakaali tuntuu vähän pehmenneeltä, lisää soija ja inkiväärisiirappi (sekä halutessasi srirachakastike) ja vesi. 6) Sekoita niin kauan, kunnes vesi on haihtunut ja maista. Lisää soijaa - siirappia sen mukaan, kaipaako ruoka suolaisuutta vai makeutta. 7) Tarjoa riisin kera. Sekasyöjän keittiössä pannulle voi kasvisten kanssa lisätä 250 grammaa kanaa. Lisää tällöin myös 1 rkl inkiväärimurskaa tuomaan lisämakua.

Takaisin reseptit -sivulle