Dark & Stormy kuppikakut

12 kuppikakkua.

Nämä kuppikakut ihastuttavat vieraita erityisyydellään! Toimii loistavasti juhlien jäänmurtajana.

Ainekset

115 g voita, sulatettuna

1 1/4 dl Bottoms Up inkivääriolutta

60 ml tummaa rommia

1 rkl The Ginger People inkiväärimurskaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja, siivilöitynä

2 dl raesokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

1 kananmuna

3/4 dl piimää

 

Kuorrute

170 g voita, huoneenlämpöistä

5 3/4 dl tomusokeria

2 tl jauhettua inkivääriä

1 rkl tummaa rommia

2-3 rkl Bottoms Up inkivääriolutta

Puolikkaan limen mehu

6 rkl sokeroituja inkiväärinpalasia

Valmistusohje:

Ensimmäiseksi laita uuni kuumenemaan 175°C ja asettele paperit muffinssivuokaan.

1. Sulata voi liedellä tai mikrossa. Sekoita joukkoon inkivääriolut, rommi ja inkiväärimurska.

2. Vispaa toisessa kulhossa kananmuna ja piimä.

3. Kolmannessa kulhossa, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten mukaan voi-inkivääriseos jonka jälkeen myös kananmunaseos. Sekoita hyvin.

4. Täytä muffinssivuoat 3/4 täyteen. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kuppikakkuun upotettu hammastikku tulee takaisin puhtaana. Poista kuppikakut vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

Kuorrute: sekoita sähkövatkaimella voi kevyeksi ja ilmavaksi. Hiljalleen lisää joukkoon tomusokeri ja jauhettu inkivääri. Sekoita vain sen verran kun on tarpeellista lisätessäsi inkiväärioluen, rommin ja limen. Kuorruta kuppikakut nuolijaa apuna käyttäen tai tyllaalla. Koristele inkiväärinpalasilla.

Takaisin reseptit -sivulle